ACTIEF OP REIS

Wist je dat tijdens een strandwandeling al veel meer calorieën worden verbrand dan tijdens een wandeling op een verharde weg? Wij geven je een aantal tips om tijdens je reis en op de eindbestemming toch fit en in-shape te blijven.

Maak je reis zo aangenaam en sportief mogelijk met deze tips;

1. Niets is lekkerder dan vlak voor de vlucht nog snel wat te eten of drinken. Maar wist je dat niet elke maaltijd of drank geschikt is ? Probeer zware maaltijden te vermijden. Deze maaltijden zijn moeilijker te verteren waardoor je niet goed kunt rusten/slapen. Hierdoor verlaat je minder fit het vliegtuig.

2. Nu kan je op elke hoek van een vliegveld wel koffie of thee bestellen, maar weet je dat dit eigenlijk een echte no go is? In een vliegtuig wordt een uitdrogende effect op gang gebracht. Deze cafeïnehoudende drankjes versterken dit effect alleen maar. Neem bijvoorbeeld water of een verfrissende smoothie! De laatstgenoemde vult ook gelijk de maag een beetje;

3. Een slechte zithouding zorgt voor een slechte doorbloeding, slapende lichaamsdelen, stijve spieren…. hier volgen wat oefeningen die makkelijk te doen zijn en je fit houden tijdens de vlucht of autorit.

– Last van zere voeten?
Zet je hielen op de grond en probeer je tenen zo hoog mogelijk op te tillen. Doe dit daarna andersom en probeer dan je hielen zo hoog mogelijk te krijgen. Herhaal dit 3x in setjes van 5.

– Je enkels kan je eenvoudig soepel houden door je tenen op de grond te zetten, hielen in de lucht en vervolgens draai je rondjes. Dit doet je 5x linksom, daarna 5x rechtsom. Overigens dit kan je zo vaak doen als je zelf wilt.

– Een oefening die misschien wat moeilijker is bij krappe vliegtuigstoelen, maar laat je niet tegenhouden; beweeg je linkerknie naar je borst en hou deze houding 15 seconden vast. Daarna wissel je af en doet je het ook met rechts. Ook deze oefening doe je 5x per been.

– Ook jouw bovenlichaam heeft beweging nodig; til je schouders op en draai ze in rondjes naar voren. Dit doe je 5 x en daarna nog eens 5x, maar dan draai je ze achteruit. Deze setjes kunt je zo vaak herhalen als je zelf wilt.

Hou jezelf ook op vakantie in topconditie

1 Dat water belangrijk is om te drinken wisten we al, maar je kunt er ook fit mee worden! Met flessen water heb je op je vakantiebestemming altijd een gewicht om mee te trainen. ‘Geen fitness in het hotel’ is nu geen excuus meer…

2 Nu kennen we het hardlopen over het strand, beachvolleyballen, hiken etc. al een tijdje. Maar iets wat echt van de laatste jaren is, is suppen! Het ziet er redelijk makkelijk uit, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Het vraagt kracht vanuit je benen en een controle over je core, je traint er dus bijna heel je lichaam mee ! Vergeet je niet goed in te smeren, want met de weerkaatsing van de zon op het water, gaat verbranden snel!

3 Wil je helemaal opgaan in je vakantie sport en het leren van de echte locals? Bezoek dan het land waar de sport zijn oorsprong heeft! Leer surfen in Hawaii, ga yoga’en in India, salsa dansen in Spanje, capoeira in Brazilie of zandsurfen in Marokko! Maar doe om de dag 15 tot 20 minuten wat spieroefeningen. Denk aan: squats, sit-ups, planking, push up en wat rek en stretch oefeningen. Wedden dat de kinderen of je partner gelijk meedoen als je ze uitdaagt?

4 Probeer de stadjes in de buurt zoveel mogelijk te voet te bezoeken. Je ziet veel meer dan vanuit een bus of auto en doordat je loopt mis je minder van wat er om je heen gebeurd dan bijvoorbeeld op een fiets!

5 Maak voor de afwisseling een strandwandeling, of doe eens een berg- of boswandeling of speel wat strand- en waterspelletjes…

Fysiotherapie Konings wenst je een FIJNE ZOMERVAKANTIE!

Wil je meer weten over bewegen tijdens je vakantie?

Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar FYSIOTHERAPIE KONINGS. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op. Of loop eens binnen op onze fysiopraktijk.

Fysiotherapie Konings helpt!