DOORBREEK DE SLEUR

Bewegen helpt ook om je hoofd leeg te maken, Je doorbreekt de alledaagse sleur die je hebt omdat je heel de dag thuis zit en het werkt stress-verlagend. Het maakt niet uit welke oefening je kiest, als je maar in beweging blijft.

Nu werken op locatie wegvalt en het gros van de Nederlandse bevolking thuiszit, verandert voor velen ook het dagelijks ritme. De kans dat je terugvalt in slechte gewoontes is nou eenmaal groter als je de hele dag thuiszit. Creëer daarom een nieuwe, houdbare structuur voor jezelf.
En deze structuur begint bij plannen. Plan je eetmomenten en haal tijdig boodschappen in huis. Ontwikkel een levensstijl die goed vol te houden is. “Je denkt: ‘Het is maar vier weken’, maar dat is best lang. Zorg ervoor dat je je bewust blijft van je voeding en mate van beweging. Ga niet de hele dag chips eten of je kastjes leegtrekken omdat je daar nu de mogelijkheid voor hebt.

Binnenshuis zijn er genoeg mogelijkheden om je lichaam in vorm te houden. Iedereen heeft wel iets in huis om mee te trainen. Vul 2 petflessen en je hebt al snel 2 gewichten van een halve kilo of zwaarder. Je meubels zijn goed voor meer dan alleen het bieden van (zit-)oppervlak. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind.

BLIJF MENTAAL FIT

Denk bijvoorbeeld eens aan klusjes waar je normaal gesproken niet aan toe komt. Ruim de zolder op, geef je huis een goede schoonmaakbeurt of werk eindelijk eens die vervelende administratie weg. Of als het weer het toelaat, werk lekker buiten in de tuin. Je hebt nu vier weken extra de tijd om thuis van alles te doen. Blijf daarom lichamelijk in beweging zo maak je in je hoofd meer ruimte waardoor je ook mentaal fit blijft.

KLIK HIER: WORKOUT MET WATERFLES