HARDLOPEN & CORONA

Nu sportscholen en sportverenigingen gesloten zijn beginnen veel mensen met hardlopen. Een alternatief om toch in beweging te blijven en even buiten de deur te komen. Maar wanneer je niet gewend bent om te hardlopen kun je sneller een blessure oplopen. Dit zijn onze tips om verantwoord te starten met hardlopen.

Start rustig. Dit is misschien wel de belangrijkste tip en het punt waarop het voor veel mensen fout gaat. Vooral mensen die in hun dagelijks leven erg actief zijn in een andere sport, zijn geneigd om direct op volle snelheid te starten. Hoewel dit qua conditie waarschijnlijk prima gaat, is dit voor je spieren en gewrichten geen goed idee. Laat jezelf rustig wennen aan de nieuwe beweging en bouw vervolgens langzaam op. Begin altijd met een warming-up en loop na het rennen even uit. Zo verminder je de kans op overbelasting.
Zorg voor goede schoenen. Wanneer je normaal gesproken een andere sport beoefent of nu begint met sporten, heb je misschien niet de juiste schoenen. Stel het kopen van hardloopschoenen niet uit, maar begin direct op de juiste schoenen. Zo kun je de aankomende tijd actief blijven op een veilige manier. Hardloopschoenen zijn ook online te koop bij diverse winkels en deze kun je meestal thuis passen en eventueel omruilen.
Kies je route zorgvuldig. Als je deze maand gaat hardlopen, ben je waarschijnlijk niet de enige. Om veilig te kunnen hardlopen is het belangrijk om niet allemaal op hetzelfde moment naar dezelfde plek te gaan. Let op dat je de 1,5 meter afstand tot anderen kunt aanhouden. Is het druk op je gekozen route? Pas de route dan aan of ga de volgende keer op een ander tijdstip de deur uit. Daarnaast blijf je natuurlijk thuis als je verkouden bent en was je je handen zorgvuldig.
Toch last van een pijntje of op zoek naar meer advies?
Neem contact met ons op, dan kunnen we je direct helpen.