HERFSTDIP MOTIVEREN

We zijn nu nog aan het nazomeren maar de dagen worden al korter en donkerder. Nog even en het wordt buiten weer guur, koud, winderig en nat. En wanneer de eerste herfststormen zijn geweest lijkt de zomer lang geleden. Wellicht heb je dan minder energie en zin om te sporten. Hoe blijf je toch gemotiveerd tijdens de herfst? De eerste stap is vaak de moeilijkste. Als je eenmaal begonnen bent komt de motivatie voor de volgende keer meestal vanzelf. Heb je bewegingsadvies nodig? Loop dan eens binnen bij Fysiotherapie Konings.

 

DONKERE DAGEN / KOM IN BEWEGING

Met deze dagen zitten we ook weer meer binnen. We zien het aantal behandelingen toenemen in de herfst- en winterperiode. Eén van de oorzaken is dat we minder bewegen en meer stil zitten. Door te weinig bewegen is de doorbloeding van al je weefsel verminderd en dit resulteert in een slechtere stofwisseling in het gehele lichaam. De kans op spierklachten en gewrichtsklachten neemt toe, maar ook een slechtere spijsvertering! Uiteraard begint de spijsvertering al bij wat je in je mond stopt en dat zijn, ’s avonds op de bank, vaak niet de meest gezonde producten. Daarbij ook nog minder bewegen, dat is vragen om moeilijkheden.

De oplossing: Kom in beweging! Dat kan een rondje wandelen zijn, ja ook met een frisse of zelfs koude wind (doe wel een lekkere sjaal om). Maar ook specifieke oefeningen gericht op de fysieke en/of mentale klacht(en) kunnen ertoe bijdragen dat je je herfstdip gemotiveerd aanpakt. Bij Fysiotherapie Konings kunnen we kijken waar jouw probleem zich voordoet en dan de oorzaak vinden, zodat we samen die oorzaak kunnen aanpakken. Ook manuele therapie kan bijdragen aan een verbetering van de stofwisseling en verbeteren van de kwaliteit van het bindweefsel.

  • beweeg voldoende op een voor jou juiste en aandachtige manier;
  • zorg voor goede en voldoende iname van de juiste vitamines en mineralen;
  • laat je fysieke gesteldheid regelmatig checken en behandelen.

Op deze manier blijf je jezelf fit in het lijf voelen, ook tijdens de ‘herfstdip’!

Heb je een vraag? Email die naar praktijk@fysiotherapiekonings.nl , bel 0164 – 23 32 00 of loop eens binnen bij Fysiotherapie Konings dan kunnen wij je persoonlijk adviseren


GEZOND ETEN
Probeer na je vakantie naast je sportritme ook weer een gezond voedingspatroon op te pakken, met een ontbijt op een vast tijdstip en ook vaste eetmomenten gedurende de rest van de dag. Om vastzittende spieren te voorkomen, is gezond eten een must. Vermijd alcohol en eet liefst zo min mogelijk voeding die verzuring in de hand kunnen werken zoals eieren, kaas en vlees. Eet voldoende groente en fruit, want die zorgen voor ontzuring.

STRAMME SPIEREN
Heb je ’s winters ook last van stijve, stramme of vastzittende spieren? Ook als je je zich warm kleedt, gezond eet en blijft bewegen? Probeer dan eens een massage bij Fysiotherapie Konings. Wij weten precies op welke manier de spieren los gemasseerd moeten worden. Een persoonlijke aanpak werkt het beste! En wil je weten hoe je goed beweegt om erger te voorkomen, neem dan contact met ons op.


Maak in ieder geval een afspraak met Fysiotherapie Konings om gemotiveerd  te starten. Zo kan je met ons sparren over jouw nieuwe doelen en nieuwe oefeningen. Wij staan voor je klaar.

CONTACTPAGINA

Fysiotherapie KONINGS is aangesloten bij: