IS BEWEGEN HET GEHEIM…

Bewegen is goed voor jouw gezondheid. Je voelt je fitter, blijft beter op gewicht en je voelt je minder snel moe. Sporten en bewegen hoort tegenwoordig bij de opvoeding, zowel in clubverband als op school.

Vroeger was het werk veel meer fysiek belastend dan tegenwoordig. Destijds kreeg je je lichaamsbeweging veel meer door het fysieke werk. Nu hebben we veel meer zittend werk, waardoor je een tekort aan lichaamsbeweging ´s avonds na het werk moet compenseren. Door regelmatig sporten (lichamelijke activiteiten) op jongere leeftijd, neemt op oudere leeftijd de kans op hart- en vaatziektes, overgewicht en diabetes Type II af. Bovendien blijven je botten sterker en je blijft mobieler.Het geheim van sporten op volwassen leeftijd is dat je op jonge leeftijd op school en bij de sportvereniging, het plezier moet hebben gekregen in sporten en bewegen. Hier moet de basis worden gelegd. Bewegingsonderwijs (gymnastiek) op school is dus cruciaal. Kinderen moeten op jonge leeftijd in contact komen met bewegen en sporten, zodat ze op volwassen leeftijd blijven sporten en bewegen. Die basis is niet voor iedereen weggelegd, daarom leren wij je plezier te hebben in bewegen en sporten.

Fysiotherapie Konings en SportFit Bergen op Zoom richten zich specifiek op mensen met bijvoorbeeld klachten of aandoeningen die door middel van sporten onder deskundige begeleiding van erkende fysiotherapeuten hun lichamelijke conditie weer op peil willen brengen. Binnen ons beweegprogramma richten wij ons op mensen met en zonder klachten die willen gaan sporten om blessures of erger te voorkomen. Samen met jouw fysiotherapeut stel je een beweegprogramma op, bestaande uit krachttraining, lenigheid, conditie zodanig dat je weer plezier in bewegen krijgt.

Leren plezier te hebben in bewegen is het geheim van gezond worden en gezond blijven.
Jong of oud… stel je afspraak niet uit en bel vandaag nog even!