KAAKFYSIOTHERAPIE

De kaakfysiotherapeut, ook wel orofaciaal therapeut genoemd kan u helpen bij klachten in het hoofd/ hals gebied en het kauwstelsel. De therapeut van Konings kaakfysiotherapie geeft u uitleg over het functioneren en gebruik van het kauwstelsel, daarnaast geeft de kaakfysiotherapeut ook adviezen voor een juist gebruik hiervan. Ook kan hij helpen bij het afleren van bepaalde (verkeerde) gewoontes die tot overbelasting van het kauwstelsel, soms bent u zich hier niet bewust van.

Door adviezen en begeleiding kan de kaakfysiotherapeut helpen met het afleren van deze gewoontes, bijvoorbeeld zoals het klemmen van de kiezen, tongpersen en tandenknarsen.

Kaakfysiotherapie kan zeer effectief zijn bij klachten als:

Knappende kaakgewrichten
Kaakklemmen en/of tandenknarsen
Oorsuizen of oorklachten
Nek- en schouderklachten
Hoofdpijnklachten
Klachten in het hoofd/halsgebied die te maken hebben met spanningsfactoren

Verder leert hij u zelfmassage ter ontspanning van de kauwspieren en het vergroten van de mondopening, ontspanningsoefeningen en oefeningen ter verbetering van de functie van het kauwstelsel.

Wist u dat ruim 21% van de Nederlandse bevolking wel eens last heeft van de genoemde kaakproblemen, en dat slechts 2-3 % hulp zoekt.

De behandeling wordt door de verzekering vergoed indien u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie. Sinds 2007 kunt u zonder verwijzing van de huisarts via de directe toegankelijkheid rechtstreeks naar de fysiotherapeut.