LEKKER ETEN MET DE FEESTDAGEN

4 TIPS OM NIET AAN TE KOMEN TIJDENS DE FEESTDAGEN

De feestdagen staat in het teken van gezelligheid, het samenzijn met naasten en natuurlijk veel lekker eten en drinken. Wanneer je gezond probeert te leven kan het een uitdaging zijn om de kerstdagen verstandig door te komen. Wil je een leuke kerst waarbij je gewoon aan kan schuiven bij het kerstdiner en een glaasje wijn kunt drinken, maar voorkomen dat je kilo’s aankomt? In deze blog geven wij een aantal tips om niet aan te komen tijdens de feestdagen!

TIP 1: LET OP JE PORTIES

Een kerstkransje bij de koffie of een oliebol hoef je echt niet over te slaan. Als je de inname maar beperkt. Je kunt gerust wat lekkers eten zonder je schuldig te voelen, maar eet niet té veel. Dit geldt ook voor de maaltijden: geniet, maar met mate. Ben je bang dat je toch te veel gaat eten, gebruik dan een kleiner bordje. Hoe groter het bord, hoe meer je meestal eet.

TIP 2: COMPENSEER

Als je weet welke dagen je waarschijnlijk veel gaat eten, zorg dan dat je de dagen daaromheen compenseert. Wanneer je ’s avonds een kerstdiner op de planning hebt staan, eet de rest van de dag dan lichte, koolhydraatarme maaltijden. Zo kun je tijdens het kerstdiner eten wat je lekker vindt, zonder dat je je schuldig hoeft te voelen.

TIP 3: SLA GEEN MAALTIJDEN OVER

Wanneer er een kerstlunch op de planning staat, lijkt het misschien een goed idee om het ontbijt over te slaan. Zo kun je uitslapen en compenseren. Maar zo werkt het dus niet! Sla geen maaltijden over! Daar krijg je juist alleen maar honger van, waardoor je tijdens de volgende maaltijd extra veel zult eten. Wil je toch letten op je eetgedrag? Ga dan voor kleinere porties verspreid over de dag.

TIP 4: BLIJF IN BEWEGING

En dan onze laatste tip: blijf bewegen. Probeer ook rond de feestdagen je sportmoment te pakken. Ga bijvoorbeeld tussen de maaltijden door een stukje wandelen. Zo blijf je in beweging en kun je gelijk wat calorieën verbranden. Bij ons kun je ook tussen kerst en nieuwjaarsdag sporten. Op eerste en tweede kerstdag zijn wij gesloten! Op oudjaarsdag zijn we open en kan je nog even lekker bewegen. 1 Januari zijn we gesloten.

En nog een laatste tip van ons: houd je niet alleen maar bezig met wat je wel en niet kan eten. Genieten tijdens de feestdagen is natuurlijk het allerbelangrijkste! Hele fijne feestdagen namens het hele team van Fysiotherapie Konings!