TIPS VOOR UW BEZOEK

Komt u voor het eerst bij Fysiotherapie Konings en weet u niet zo goed wat je te wachten staat?
Om u een klein beetje op weg te helpen, hebben we hieronder een paar nuttige tips gezet.

1. Geen doktersverwijzing

U heeft tegenwoordig geen verwijsbrief van uw huisarts meer nodig om bij de fysiotherapeut langs te gaan. U kunt dus rechtstreeks met ons een afspraak maken, handig toch?

2. Wees voorbereid

Tijdens ons eerste gesprek zal er een hoop gevraagd worden over de aard van uw klacht. Hoe is de klacht ontstaan? Hoe lang heeft u er al last van? Wanneer heeft u meer last, en wanneer minder? Waar doet het precies pijn? En bij welke bewegingen? Etc.

Natuurlijk hoeft u niet op al deze vragen een antwoord te hebben, maar het is wel handig als u er over nagedacht heeft.3. Bent u goed verzekerd?

In veel gevallen wordt fysiotherapie vergoed vanuit de zorgverzekering. Toch is het verstandig hier even goed naar te kijken. Bent u aanvullend verzekerd? Dan is de kans groot dat u een bepaald aantal behandelingen per jaar vergoed krijgt. Sommige klachten worden zelfs standaard vanuit de basisverzekering vergoed. Handig om te weten toch?

We hebben dit jaar met alle zorgverzekeraars -behalve VGZ- een contract. Dit maakt het mogelijk om uw behandelingen vanuit de aanvullende verzekering vergoed te krijgen. Is uw zorgverzekeraar VGZ? Ook dan kunt u – zonder bijbetaling – bij ons terecht!. Wij kunnen u meer vertellen over de vergoeding voor fysiotherapie.

4. Neem een handdoek mee

De handdoek kunt gebruiken om op de behandelbank te leggen wanneer u behandeld wordt. Ook kunt u de handdoek gebruiken wanneer u transpireert tijdens het oefenen op fitnessapparatuur.

5. Denk aan goed ondergoed

Voor sommige klachten aan uw been, lies, heup, rug of schouder kan het nodig zijn dat u voor het onderzoek of de behandeling uw bovenkleding uit moet doet. Zorg ervoor dat u hier rekening mee houdt bij het kiezen van het ondergoed. Kies daarom ondergoed dat goed afsluit en niet doorschijnt.

6. Plan afspraken vooruit

Er is een grote kans dat u meerdere behandelingen zal ondergaan. Wanneer u krap in de tijd zit adviseren we om enkele weken vooruit te plannen. Doet u dit niet, dan loopt je het risico dat uw favoriete tijdstip voor de volgende week al bezet is, dat is natuurlijk zonde!

Fysiotherapie is er ook voor u!

Fysiotherapie is voor iedereen, van jong tot oud. Er wordt geoefend op ieders eigen niveau. Uw fysieke gesteldheid is dus nooit te slecht om aan therapie te beginnen. Wanneer u ons op tijd inschakelt kunt u verergering van klachten voorkomen. Benieuwd wat wij bij Fysiotherapie Konings voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.